Begin 2013 gaat VIER op zoek naar de Slimste Gemeente van Vlaanderen. Grobbendonk zou maar wat graag die titel binnenhalen. Daarom gaat het gemeentebestuur op zoek naar het slimste quizduo uit Grobbendonk.

Een quizploeg bestaat uit een man en een vrouw, in het tv-programma wordt de ploeg verder aangevuld met de burgemeester.
 
Grobbendonk gaat op zoek naar het slimste duo door middel van een duo-quiz op 9 november in De Volle Vaart. Heb jij een brede algemene kennis? Zie jij het wel zitten om de Grobbendonkse vlag te verdedigen in de tv-quiz? Zoek dan een quizpartner van het andere geslacht en schrijf je in bij de communicatiedienst, tel. 014 50 78 76 – geert.sannen@grobbendonk.be. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Inschrijven kan tot en met maandag 5 november.
 
De afgevaardigden van elke gemeente worden op 1 december verwacht voor de preselecties. De 80 ploegen die als beste uit die preselecties komen, gaan door naar de opnames van het tv-programma, begin 2013. In het uiteindelijke tv-programma worden de quizploegen aangevuld met de burgemeester van hun gemeente.
 
De winnende gemeente mag zich voor een jaar de ‘Slimste Gemeente van Vlaanderen’ noemen.